Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 120 min
5,0 (4x)
20. 3. 2025
Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina
Apetit
Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina
Apetit


Pro zkušené
< 120 min
5,0 (4x)

Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina – neuvěřitelná kombinace, kterou si malostranské bistro Kunsthalle získalo své zákazníky. Dostatek času a kvalitní suroviny jsou základem úspěchu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 5–10 osob (dle velikosti misek)

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 5–10 osob (dle velikosti misek)

Na kokosovou zmrzlinu

Na ořechový crumble

NA CRÈME BRÛLÉE

NA FLAMBOVANÉ POMERANČE

K PODÁVÁNÍ

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6450 kcal
  • Bílkoviny 80 g
  • Sacharidy 780 g
  • Tuky 316 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jak udělat filátka z pomeranče Šéfkuchařem ve vlastní kuchyni: Jak využít flambovací pistoli na maximum? Křupavý dezert s ovocem, který zvládne každý: Naučte se upéct ten nejlepší krambl!

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Velikonoční vejce

Kdy budou Velikonoce v roce 2026?

Král je mrtev, ať žije král! chtělo by se možná zvolat. Velikonoce 2026 tu budu už za 349 dní! Zatímco u Vánoc není hned po jejich skončení problém z hlavy spočítat, za jak dlouho tu budou další, u Velikonoc je to kvůli pohyblivému datu celkem oříšek. My vám ale můžeme prozradit, že Velikonoce 2026 budou jako každý rok v neděli následující po prvním jarním úplňku. A kdyby náhodou první jarní úplněk připadnul na neděli, Velikonoce se slaví až tu následující. Jaké tedy bude přesné datum?