Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1164 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 243 g
Tuky 0 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší lék na zimní neduhy, jako je chřipka nebo nachlazení. Zázvorový čaj jsme vylepšili šťávou z klementinek a lístky máty. Rozhodně vám rozproudí krev!

Suroviny

lze nahradit jiným druhem mandarinek
zázvor (čerstvý) 10 cm
oloupaný, na tenké plátky
med 4 PL
máta 4 snítky

Postup

1

Přiveďte k varu 700 ml vody.

2

Mezitím vylisujte šťávu z citronů a klementinek (nejlépe to jde na lisu na citron, ale na klementinky příliš netlačte).

3

Přilijte do hrnce, vsypte zázvor a zahřívejte na středním plameni 3 minuty. Vypněte a nechte 2 minuty stát.

4

Do šálků rozdělte po lžíci medu a zalijte zázvorovým čajem. Přidejte mátu a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...