Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žebírka na rybízu
Žebírka na rybíz
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Žebírka na rybízu

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4483 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 195 g
Tuky 340 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kupte kilo žebírek, spoustu česneku, rybízovou marmeládu a samozřejmě pozvěte kamarády. Nejdřív je omámí překrásná vůně a pak dostane skvělá chuť!

Související recepty

Suroviny

rybízový džem 350 g
vinný ocet bílý 250 ml
česnek 2 stroužky
drcený
slunečnicový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
vepřová

Postup

1

V míse dobře promíchejte marmeládu, ocet, česnek, olej, sůl a pepř. Marinádou potřete žebírka a nechte odležet 2 hodiny. Troubu předehřejte na 150 °C.

2

Žebra položte kostí nahoru do pekáče s roštem a pečte přikryté 4 hodiny (každou hodinu potírejte výpekem). Odklopte a pečte další hodinu do změknutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření
  • Tipy redakce

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření

Blíží se svátek všech zamilovaných, a ať už jste jeho nadšeným příznivcem, nebo vás moc nebere, je to skvělá příležitost oslavit lásku. A to nejen tím, že si navzájem připomenete, co jeden pro druhého znamenáte, ale třeba i milou drobností....