Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Žebírka v javorové marinádě
Žebírka v javorové marinádě


< 60 min
0,0 (0x)

Doba přípravy: 15 minut +marinování aspoň 4 hodiny +pečení 30-40 minut Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Uložet je do ledničky a nechte alespoň 4 hodiny marinovat. Pečte na plechu Troubu předehřejte na 220 stupňů, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečícím papírem a pečte půl až třičtvrtě hodiny(uzená budou hotová dříve asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká. Javorový sirup připomíná svou chutí karamel. Je však více kořeněný. Javorová šťáva obsahuje vitamin B, vápník, železo, cukr, organické kyseliny, minerální a aromatické látky.Sirup můžeme použít jako náhražku cukru. Pro svou specifickou chuť je ale vynikající náhra- dou i tam, kde byste rozhodně po cukřence nesáhli. Většina receptů na pokrmy s javorovým sirupem pochází ze severoamerických států a Kanady (právě kanadská provincie Quebec pokrývá 70 % světové produkce javorového sirupu). Zde na rodinných farmách získávají javorový sirup tak, že hned zjara naříznou kůru javorů a pod otvory umístí nádoby, do kterých šťáva pomalu stéká. Takto posbíraná dobrota se už jen zahustí varem a nalije do lahví. ?Pravý? sirup má spíše konzistenci oleje než medu. Vyrábějí se ale i sirupy, do nichž je přidáván cukr, glukózový nebo kukuřičný sirup, aromata a barviva. Tyto ?falešné? sirupymají hustší konzistenci a vzbuzují falešný dojem, že jsou ?poctivější?. V kuchyni má javorový sirup široké uplatnění. Lze jím polévat vafle, palačinky, lívance, kaše, jogurty nebo zmrzliny. Skvěle se hodí i jako náplň do pečiva, kde nahrazuje cukr, či z něj lze připravit nápoje. Často ho koupíme i ve formě lízátek, bonbonů nebo sušenek.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu