0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelená pšenice s fenyklem

Zelená pšenice s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelená pšenice s fenyklem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2093 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 282 g
Tuky 73 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající jako večeře, ale i jako součást pohoštění na party pro kamarády vegetariány.

Suroviny

zelená pšenice freekeh 125 g
olivový olej 2 PL
fenykl 1 ks
bulva nakrájená na tenké plátky
cibule 1 ks
nakrájená na kolečka
máslo 25 g
česnek 1 stroužek
nasekaný
skořice 0.5 ČL
mletá
bobkový list 2 ks
vinný ocet bílý 1 PL
citron 1 ks
kůra z celého a šťáva z půlky
vývar zeleninový 700 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cuketa 1 ks
nakrájená na 2cm kostičky
piniové oříšky 1 hrst
opražené
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Zelenou pšenici (freekeh) důkladně propláchněte a na 30 minut namočte do studené vody. V hlubší pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej, vsypte fenykl a cibuli. Opékejte asi 10 minut doměkka, občas zamíchejte. Potom přidejte máslo, nasekaný stroužek česneku, okapanou pšenici, skořici a bobkové listy a ještě pár minut míchejte. Přidejte vinný ocet a citronovou kůru.

2 Až ocet vyvane, zalijte vše vroucím zeleninovým vývarem, osolte a opepřete. Vařte 30 minut, občas zamíchejte. Přidejte kostičky cuketky a duste 10 minut, aby se téměř odpařila tekutina. Přidejte citronovou šťávu, opražené piniové oříšky a nasekanou petrželku. Ochutnejte a osolte, dokořeňte či dokyselte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit