Zelená pšenice s fenyklem

Zelená pšenice s fenyklem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 770 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 49 g
Tuky 49 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající jako večeře, ale i jako součást pohoštění na party pro kamarády vegetariány.

Související recepty

Suroviny

125 g
zelená pšenice
olivový olej 2 PL
1 ks
bulva fenyklu nakrájená na tenké plátky
cibule 1 ks
nakrájená na kolečka
máslo 25 g
česnek 1 stroužek
nasekaný
skořice 1 ČL
mletá plus dva bobkové listy
vinný ocet bílý 1 PL
citron 1 ks
kůra a šťáva z půlky citronu
vývar zeleninový 700 ml
sůl a pepř
cuketa 1 ks
nakrájená na 2cm kostičky
piniové oříšky hrst
opražené
petrželka hrst
nasekaná

1 Zelenou pšenici (freekeh) důkladně propláchněte a na 30 minut namočte do studené vody. V hlubší pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej, vsypte fenykl a cibuli. Opékejte asi 10 minut doměkka, občas zamíchejte. Potom přidejte máslo, nasekaný stroužek česneku, okapanou pšenici, skořici a bobkové listy a ještě pár minut míchejte. Přidejte vinný ocet a citronovou kůru.

2 Až ocet vyvane, zalijte vše vroucím zeleninovým vývarem, osolte a opepřete. Vařte 30 minut, občas zamíchejte. Přidejte kostičky cuketky a duste 10 minut, aby se téměř odpařila tekutina. Přidejte citronovou šťávu, opražené piniové oříšky a nasekanou petrželku. Ochutnejte a osolte, dokořeňte či dokyselte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit