Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelená pšenice s fenyklem

Vynikající jako večeře, ale i jako součást pohoštění na party pro kamarády vegetariány.

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-3 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ namáčení
PT45M
Vaření 0:45
Salát

Ingredience

    • 125g zelené pšenice (freekeh)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 bulva fenyklu, nakrájená na tenké plátky
    • 1 cibule, nakrájená na kolečka
    • 25g másla
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1/2 lžičky mleté skořice + 2 bobkové listy
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 1 biocitron, kůra nastrouhaná najemno, vymačkaná šťáva z 1/2
    • 700ml zeleninového vývaru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 malá cuketka, nakrájená na 2cm kostičky
    • hrst opražených piniových oříšků
    • hrst nasekané petrželky 

Příprava jídla

1 Zelenou pšenici (freekeh) důkladně propláchněte a na 30 minut namočte do studené vody. V hlubší pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej, vsypte fenykl a cibuli. Opékejte asi 10 minut doměkka, občas zamíchejte. Potom přidejte máslo, nasekaný stroužek česneku, okapanou pšenici, skořici a bobkové listy a ještě pár minut míchejte. Přidejte vinný ocet a citronovou kůru.

2 Až ocet vyvane, zalijte vše vroucím zeleninovým vývarem, osolte a opepřete. Vařte 30 minut, občas zamíchejte. Přidejte kostičky cuketky a duste 10 minut, aby se téměř odpařila tekutina. Přidejte citronovou šťávu, opražené piniové oříšky a nasekanou petrželku. Ochutnejte a osolte, dokořeňte či dokyselte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tabbouleh z bulguru

Řecký salát s cizrnou a rýží natural

REKLAMA

Přidat komentář