Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelená pšenice s fenyklem
Zelená pšenice s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelená pšenice s fenyklem

5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2093 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 282 g
Tuky 73 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající jako večeře, ale i jako součást pohoštění na party pro kamarády vegetariány.

Suroviny

zelená pšenice freekeh 125 g
olivový olej 2 PL
bulva nakrájená na tenké plátky
nakrájená na kolečka
česnek 1 stroužek
nasekaný
skořice ½ ČL
mletá
vinný ocet bílý 1 PL
kůra z celého a šťáva z půlky
vývar zeleninový 700 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nakrájená na 2cm kostičky
piniové oříšky 1 hrst
opražené
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Zelenou pšenici (freekeh) důkladně propláchněte a na 30 minut namočte do studené vody. V hlubší pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej, vsypte fenykl a cibuli. Opékejte asi 10 minut doměkka, občas zamíchejte. Potom přidejte máslo, nasekaný stroužek česneku, okapanou pšenici, skořici a bobkové listy a ještě pár minut míchejte. Přidejte vinný ocet a citronovou kůru.

2

Až ocet vyvane, zalijte vše vroucím zeleninovým vývarem, osolte a opepřete. Vařte 30 minut, občas zamíchejte. Přidejte kostičky cuketky a duste 10 minut, aby se téměř odpařila tekutina. Přidejte citronovou šťávu, opražené piniové oříšky a nasekanou petrželku. Ochutnejte a osolte, dokořeňte či dokyselte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...