Vynikající jako večeře, ale i jako součást pohoštění na party pro kamarády vegetariány.
Suroviny
1 Zelenou pšenici (freekeh) důkladně propláchněte a na 30 minut namočte do studené vody. V hlubší pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej, vsypte fenykl a cibuli. Opékejte asi 10 minut doměkka, občas zamíchejte. Potom přidejte máslo, nasekaný stroužek česneku, okapanou pšenici, skořici a bobkové listy a ještě pár minut míchejte. Přidejte vinný ocet a citronovou kůru.
2 Až ocet vyvane, zalijte vše vroucím zeleninovým vývarem, osolte a opepřete. Vařte 30 minut, občas zamíchejte. Přidejte kostičky cuketky a duste 10 minut, aby se téměř odpařila tekutina. Přidejte citronovou šťávu, opražené piniové oříšky a nasekanou petrželku. Ochutnejte a osolte, dokořeňte či dokyselte.