0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 690 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 41 g
Tuky 41 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máta dodá kombinaci česneku a fazolek neobvyklý svěží tón. Čerstvé zelené fazolky, které jsou základem salátu, mají poměrně krátkou sezonu a mimo ni není jejich cena nejnižší.

Suroviny

fazolky zelené 600 g
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
balzamikový ocet 1 PL
máta 3 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Fazolky vsypte do vařící vody a povařte jen pět až šest minut, aby zůstaly křehké. Vlijte na cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí studenou vodou – tím si zachovají krásně zelenou barvu. Nechte je dostatečně odkapat, případně rozložte na utěrku, aby opravdu oschly. Jestli je chcete podávat později, nasypte je do misky a tu přetáhněte fólií..
 

2

Na lžíci oleje dozlatova osmahněte česnek; může to trvat tak tři minuty. I s olejem ho přelijte do servírovací misky a nechte vychladnout. Přidejte fazolky a opatrně promíchejte.

3

Zbývající olej, ocet, sůl, pepř a mátu prošlehejte a zálivkou přelijte fazolky s česnekem. Promíchejte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 6/04, str.50

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč