Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 690 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 41 g
Tuky 41 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máta dodá kombinaci česneku a fazolek neobvyklý svěží tón. Čerstvé zelené fazolky, které jsou základem salátu, mají poměrně krátkou sezonu a mimo ni není jejich cena nejnižší.

Suroviny

fazolky zelené 600 g
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
balzamikový ocet 1 PL
máta 3 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Fazolky vsypte do vařící vody a povařte jen pět až šest minut, aby zůstaly křehké. Vlijte na cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí studenou vodou – tím si zachovají krásně zelenou barvu. Nechte je dostatečně odkapat, případně rozložte na utěrku, aby opravdu oschly. Jestli je chcete podávat později, nasypte je do misky a tu přetáhněte fólií..
 

2

Na lžíci oleje dozlatova osmahněte česnek; může to trvat tak tři minuty. I s olejem ho přelijte do servírovací misky a nechte vychladnout. Přidejte fazolky a opatrně promíchejte.

3

Zbývající olej, ocet, sůl, pepř a mátu prošlehejte a zálivkou přelijte fazolky s česnekem. Promíchejte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit