Naprosto bezkonkurenční letní příloha, třeba ke grilovaným masům a klobásám.
Suroviny
fazolky zelené
500
g
okrájené konce a vytažené středové vlákno
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužky
na tenké plátky
rajče
2
drobná
sůl
1 Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu a pak do ní na 6–8 minut vhoďte fazolky. Povařte je doměkka, potom je slijte a rychle zchlaďte pod proudem tekoucí vody.
2 Pánev postavte na gril, rozehřejte v ní olej a krátce na něm opečte česnek (nesmí zhnědnout). Přidejte fazole, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte prohřát. Mezitím na grilu opečte doměkka a do světle zlaté barvy rajčata. Fazolky přesuňte do mísy, navrch dejte
rajčata, lehce osolte a podávejte.