Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené fazolky s grilovanými rajčaty

Zelené fazolky s grilovanými rajčaty

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 516 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 40 g
Tuky 28 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosto bezkonkurenční letní příloha, třeba ke grilovaným masům a klobásám.

Suroviny

fazolky zelené 500 g
okrájené konce a vytažené středové vlákno
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
drobná
sůl

Postup

1

1 Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu a pak do ní na 6-8 minut vhoďte fazolky. Povařte je doměkka, potom je slijte a rychle zchlaďte pod proudem tekoucí vody.

2 Pánev postavte na gril, rozehřejte v ní olej a krátce na něm opečte česnek (nesmí zhnědnout). Přidejte fazole, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte prohřát. Mezitím na grilu opečte doměkka a do světle zlaté barvy rajčata. Fazolky přesuňte do mísy, navrch dejte
rajčata, lehce osolte a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín