Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT10M
Pečení 0:10
Polévka

Ingredience

    • 100 g žlutých rajčat
    • 1 okurka, zbavená semínek, oloupaná a nakrájená nahrubo
    • 3 jarní cibulky nakrájené nahrubo
    • 1 paprička jalapeño, zbavená semínek a nakrájená nahrubo
    • 1 menší zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená nahrubo
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nahrubo
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • celý svazek koriandru
    • 2 lžíce sherry octa
    • 3 lžíce olivového oleje + na dokončení
    • 500 ml zeleninového vývaru, studeného
    • 50 g baby polníčku/potočnice + na ozdobení
    • 2 lžičky soli

    K PODÁVÁNÍ

    • 6 plátků prosciutta
    • 4 kuličky burraty, natrhané
    • olivový olej na pokapání

Příprava jídla

1 Všechny ingredience rozmixujte ve výkonném mixéru (můžete i po částech) a přeceďte přes jemné síto. Dejte alespoň na 2–3 hodiny do lednice.

2 Prosciutto rozložte na plech a pečte 8–10 minut v troubě při 160°C nebo ho opražte na pánvi.

3 Gazpacho dochuťte solí, rozlijte do misek a ozdobte burratou, prosciuttem nalámaným na kousky nebo rozdrobeným, potočnicí či polníčkem a zakápněte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Polévku nechte důkladně vychladit a dochucujte ji těsně před podáváním, tedy až poté, co se chutě prolnou a rozleží.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátovo-ricottové gnocchi

Jehněčí šavarma s bobem zahradním

Nanuky s avokádem, kiwi a limetou

REKLAMA

Přidat komentář