Zelenina s bylinkovým dipem

Zelenina s bylinkovým dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 (23)
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 97 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 3 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný dip výborný k čerstvé zelenině. Zdravé chroupání.

Suroviny

okurka
pokrájená
paprika
řapíkatý celer
třešňová rajčátka
zelenina
dle chuti
Na dip
okurka 1 ks
malá, podélně rozpůlená, bez semínek
125 g
lučiny
120 ml
bílý jogurt
eidam 2 PL
velmi jemně strouhaný
bylinky 2 PL
čerstvě nasekané, např. bazalka, pažitka, petrželka, estragon
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř

Utřete dohladka lučinu, jogurt a citronovou šťávu. Přidejte eidam, jemně nastrouhanou okurku, bylinky a dochuťte solí s pepřem. Podávejte ke krájené zelenině.

Komentáře

Martina Fuchsová

Skvělé! Na holčičím večírku se prstíky v miskách rejdilo "dočista do čista".

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit