Čerstvá zelenina nakrájená na špalíčky a lahodný dip z bílého jogurtu s bylinkami si spolu skutečně rozumí. Toto zdravé chroupání uvítáte nejen při sledování televize, ale třeba také jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Suroviny
pokrájená
pokrájená
řapíkatý celer
pokrájený
rajčata cherry
pokrájená
dle chuti
Na dip
krémový sýr
125
g
lučina
jogurt bílý
120
ml
citronová šťáva
1
PL
eidam
2
PL
velmi jemně strouhaný
okurka
1
ks
malá, podélně rozpůlená, bez semínek
bylinky
2
PL
čerstvě nasekané, např. bazalka, pažitka, petrželka, estragon
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Utřete dohladka lučinu, jogurt a citronovou šťávu. Přidejte eidam, jemně nastrouhanou okurku, bylinky a dochuťte solí s pepřem. Podávejte ke krájené zelenině.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na výlet s dětmi: 7 receptů do baťůžku(7 receptů )
- Proč jíst celer aneb třeskutě dobrá vitamínová bomba za pár korun(59 receptů )
Komentáře