0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 192 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 8 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaná příloha i bezmasý chod, který připravíte během čtvrt hodiny. Podávat ho můžete k rizotu, vařenému i pečenému masu, s rýží nebo klidně jen tak. 

Suroviny

sezamový olej 1 PL
pak čoi 2 svazek
podle velikosti rozdělené na listy či překrojené
česnek 3 stroužek
nakrájený na plátky
4 PL
omáčka z černých fazolí
vývar kuřecí 125 ml
horký
sezamová semínka
opražená, na posypání

1 Rozpalte wok a na oleji zprudka asi 5 minut opékejte čínské zelí a česnek doměkka. Míchejte a pak zalijte omáčkou a vývarem. Přiveďte k varu a vařte další 2 minuty, aby omáčka trochu zhoustla. Podávejte posypané opraženým sezamem.

NĚCO NAVÍC
Omáčku – někdy též pastu – z černých fazolí, přesněji z černých sójových bobů (black bean sauce), koupíte u asijských prodejců a v obchodech s asijskými specialitami; z řetězců ji má v nabídce například Tesco. Je určená k dochucování pokrmů. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč