
Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí
Rafinovaná příloha i bezmasý chod, který připravíte během čtvrt hodiny. Podávat ho můžete k rizotu, vařenému i pečenému masu, s rýží nebo klidně jen tak.
Vydání: 2017/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 svazky čínského zelí pak čoi, podle velikosti rozdělené na listy či překrojené
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 4–5 lžic omáčky z černých fazolí (viz Něco navíc)
- 125ml horkého drůbežího vývaru
- opražená sezamová semínka na posypání
Příprava jídla
1 Rozpalte wok a na oleji zprudka asi 5 minut opékejte čínské zelí a česnek doměkka. Míchejte a pak zalijte omáčkou a vývarem. Přiveďte k varu a vařte další 2 minuty, aby omáčka trochu zhoustla. Podávejte posypané opraženým sezamem.
NĚCO NAVÍC
Omáčku – někdy též pastu – z černých fazolí, přesněji z černých sójových bobů (black bean sauce), koupíte u asijských prodejců a v obchodech s asijskými specialitami; z řetězců ji má v nabídce například Tesco. Je určená k dochucování pokrmů.
Přidat komentář