0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 192 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 8 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaná příloha i bezmasý chod, který připravíte během čtvrt hodiny. Podávat ho můžete k rizotu, vařenému i pečenému masu, s rýží nebo klidně jen tak. 

Suroviny

sezamový olej 1 PL
pak čoi 2 svazek
podle velikosti rozdělené na listy či překrojené
česnek 3 stroužek
nakrájený na plátky
4 PL
omáčka z černých fazolí
vývar kuřecí 125 ml
horký
sezamová semínka
opražená, na posypání

1 Rozpalte wok a na oleji zprudka asi 5 minut opékejte čínské zelí a česnek doměkka. Míchejte a pak zalijte omáčkou a vývarem. Přiveďte k varu a vařte další 2 minuty, aby omáčka trochu zhoustla. Podávejte posypané opraženým sezamem.

NĚCO NAVÍC
Omáčku – někdy též pastu – z černých fazolí, přesněji z černých sójových bobů (black bean sauce), koupíte u asijských prodejců a v obchodech s asijskými specialitami; z řetězců ji má v nabídce například Tesco. Je určená k dochucování pokrmů. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit