Rafinovaná příloha i bezmasý chod, který připravíte během čtvrt hodiny. Podávat ho můžete k rizotu, vařenému i pečenému masu, s rýží nebo klidně jen tak.
Suroviny
sezamový olej
1
PL
pak čoi
2
svazek
podle velikosti rozdělené na listy či překrojené
česnek
3
stroužek
nakrájený na plátky
4
PL
omáčka z černých fazolí
vývar kuřecí
125
ml
horký
sezamová semínka
opražená, na posypání
1 Rozpalte wok a na oleji zprudka asi 5 minut opékejte čínské zelí a česnek doměkka. Míchejte a pak zalijte omáčkou a vývarem. Přiveďte k varu a vařte další 2 minuty, aby omáčka trochu zhoustla. Podávejte posypané opraženým sezamem.
NĚCO NAVÍC
Omáčku – někdy též pastu – z černých fazolí, přesněji z černých sójových bobů (black bean sauce), koupíte u asijských prodejců a v obchodech s asijskými specialitami; z řetězců ji má v nabídce například Tesco. Je určená k dochucování pokrmů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedinečné menu pro čínský nový rok!(6 receptů)