Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1009 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 120 g
Tuky 44 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je vyloženě svěží příloha, kterou krásně barevně ozvláštníte pomocí červené cibule. Tu pravou sladkokyselou chuť pochopitelně dolaďte podle toho, jak máte zelí nejraději. Zelí z mladých kedluben je skvělou alternativou zeleninové přílohy k pečenému masu. 

Suroviny

střední, na proužky
kedlubna 1 kg
kmín 1 ČL
drcený
vinný ocet bílý 5 PL
bílý
cukr 4 PL

Postup

1

Kedlubny oloupejte, zbavte dřevnatých částí a nastrouhejte na silnější nudličky. Cibuli oloupejte, podélně rozkrojte a nakrájejte na tenké proužky.

2

V kastrolu rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli, přidejte kedlubny a zastříkněte dvěma lžícemi octa.

3

Trochu podlijte vodou, osolte, přidejte kmín, přiklopte poklicí a na mírném ohni duste doměkka. Občas zamíchejte, případně podlijte. 

4

Měkké zelí oslaďte a ještě dochuťte octem.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč