Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1009 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 120 g
Tuky 44 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je vyloženě svěží příloha, kterou krásně barevně ozvláštníte pomocí červené cibule. Tu pravou sladkokyselou chuť pochopitelně dolaďte podle toho, jak máte zelí nejraději.

Suroviny

máslo 50 g
cibule červená 2 ks
střední, na proužky
kedlubna 1 kg
kmín 1 ČL
drcený
vinný ocet bílý 5 PL
bílý
cukr 4 PL

1 Kedlubny oloupejte, zbavte dřevnatých částí a nastrouhejte na silnější nudličky. Cibuli oloupejte, podélně rozkrojte a nakrájejte na tenké proužky.

2 V kastrolu rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibuli, přidejte kedlubny a zastříkněte dvěma lžícemi octa. Trochu podlijte vodou, osolte, přidejte kmín, přiklopte poklicí a na mírném ohni duste doměkka. Občas zamíchejte, případně podlijte. 

3 Měkké zelí oslaďte a ještě dochuťte octem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit