Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
5,0 (4x)
14. 10. 2024
Zelňačka s paprikou a klobáskou
Apetit
Zelňačka s paprikou a klobáskou
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
5,0 (4x)

Poctivá zelňačka s paprikou, klobásou a houbami – takhle svou vyhlášenou zelňačku vaří tatínek naší redaktorky Katky. Úspěch spočívá v domácím zelí a nejlepší paprice. Nutné je nevynechat houby – vyhraďte si čas na jejich změknutí. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 571.75 kcal
  • Bílkoviny 18.5 g
  • Sacharidy 21.25 g
  • Tuky 45.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/10

Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Tvarůžky

Tradiční poklady české gastronomie, na které můžeme být hrdí. Které výrobky se pyšní označením CHOP?

Pod povrchem každodenních chutí se skrývají příběhy míst, kde se rodí jedinečná kvalita. Od úrodné Moravy přes zvlněná pole Všestar až po ovocné sady jihočeských vesnic – chráněná označení původu přinášejí nejen záruku autenticity, ale také kvalitu a poctivé chutě. Česká krajina má co nabídnout a chráněná označení původu jsou tím nejlepším důkazem, že tradice a kvalita mohou jít ruku v ruce.