Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3978 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 714 g
Tuky 88 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cukr 3
olej ½
vejce 1 ks
kakao 3 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
kokos 2 PL
strouhaný
nebo hrušky

Postup

1

Dvě jablka / nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme/. Další dvě jablka nebo hrušky si necháme nakonec.

2

Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a přidáme 2 nastrouhaná jablka / nebo hrušky / a zamícháme. 2/3 těsta bez kakaa, nalijeme na plech s pečícím papírem. Až nakonec, do zbylé 1/3 těsta vsypeme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto na plechu.

3

Pomocí špejle propojíme obě těsta tak, aby těsto vypadalo jako žíhané.

4

Poklademe oloupaným a pokrájeným ovocem / jablka/. Dáme péci na 35-40 stupňů na 160 stupňů do předehřáté trouby. Zkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečené.

Foto: PXhere.com

Autor: marta13

Apetit magazín