Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žitný chléb s makrelovou pomazánkou, okurkou a řepou

Vyzkoušejte rybí pomazánku ve svěží a pikantní letní úpravě! 

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ naložení řepy
P
Ryby a mořské plody Středomořská

Ingredience

    • 1 větší uzená makrela, zbavená kostí a kůže
    • 1 lžíce smetanového křenu + na dochucení
    • 2 lžíce crème fraîche
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • žitný chléb, na plátky a nasucho opečený

    NA NAKLÁDANOU ŘEPU

    • 1 předvařená červená řepa, oloupaná (v receptu je použitá efektní pruhovaná odrůda, koupíte ji např. na Rohlik.cz)
    • 150 ml bílého vinného octa
    • 150 g světlého třtinového cukru

    K PODÁVÁNÍ

    • 1 salátová okurka
    • šťáva z 1/2 citronu
    • hrst lístků koriandru
    • chilli vločky podle chuti

Příprava jídla

1 Nejprve připravte řepu. Nakrájejte ji ostrým nožem nebo na mandolíně na co nejtenčí plátky a vložte do misky. Ocet a cukr dejte do rendlíku, osolte, přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Vroucí směs nalijte na řepu a nechte stát, dokud se tekutina zcela nezchladí. Potom dejte alespoň na 1 hodinu, ale klidně přes noc do lednice.

2 Okurku k podávání nakrájejte škrabkou na zeleninu na dlouhé tenké plátky, dejte je do misky a promíchejte s citronovou šťávou, solí a pepřem.

3 Připravte pomazánku. Makrelu, křen, crème fraîche a citronovou šťávu dejte do robotu a rozmixujte do takové konzistence, jakou máte rádi. Ochutnejte, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte další křen.

4 Pomazánku podávejte na opečeném žitném chlebu, obloženém nakládanou řepou a okurkou a posypaném koriandrem a chilli vločkami.

Foto: Lucy Richards
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ryba s fenyklem pečená v papilotě

Sardelky s fazolovo-artyčokovým dipem

Pikantní olihně s japonskou BBQ omáčkou

Přidat komentář