0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Zlatavý kozí sýr s jablíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 15 g
Tuky 63 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Suroviny

s bílou plísní
máslo 2 PL
na osminy, bez jádřince
na zakápnutí
bageta
rozpečené krajíčky

1 Troubu předehřejte na 200/180 °C. V ohnivzdorné misce zapečte dozlatova plátky kozího sýra. Mezitím v pánvičce na másle lehce opečte jablko. Podávejte na kozím sýru, přelité rozpuštěným máslem a zakápnuté calvadosem (,méně je více‘ – jde pouze o vůni!).

Jednodušší varianta  Plátky jablek naklaďte přímo na sýr, zapečte a servírujte.

Co pít? Ke zlatavému kozímu sýru s jablíčky se hodí chardonnay, nejlépe středně plné z Francie či z Nového světa. K pstruhovi s opečenými mandlemi kvalitní rulandské šedé či veltlínské zelené; ideální je rakous­ké. Krupicové medailonky zapijte sladkým chardonnay.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/07, str. 63

Anonym

Oprava

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč