Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 15 g
Tuky 63 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Suroviny

kozí sýr 200 g
s bílou plísní
máslo 2 PL
jablka 1 ks
na osminy, bez jádřince
calvados
na zakápnutí
bageta
rozpečené krajíčky
Troubu předehřejte na 200/180 °C. V ohnivzdorné misce zapečte dozlatova plátky kozího sýra. Mezitím v pánvičce na másle lehce opečte jablko. Podávejte na kozím sýru, přelité rozpuštěným máslem a zakápnuté calvadosem (,méně je více‘ – jde pouze o vůni!).

Jednodušší varianta  Plátky jablek naklaďte přímo na sýr, zapečte a servírujte.

Co pít? Ke zlatavému kozímu sýru s jablíčky se hodí chardonnay, nejlépe středně plné z Francie či z Nového světa. K pstruhovi s opečenými mandlemi kvalitní rulandské šedé či veltlínské zelené; ideální je rakous­ké. Krupicové medailonky zapijte sladkým chardonnay.

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit