Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 15 g
Tuky 63 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Suroviny

kozí sýr 200 g
s bílou plísní
máslo 2 PL
jablka 1 ks
na osminy, bez jádřince
calvados
na zakápnutí
bageta
rozpečené krajíčky
Troubu předehřejte na 200/180 °C. V ohnivzdorné misce zapečte dozlatova plátky kozího sýra. Mezitím v pánvičce na másle lehce opečte jablko. Podávejte na kozím sýru, přelité rozpuštěným máslem a zakápnuté calvadosem (,méně je více‘ – jde pouze o vůni!).

Jednodušší varianta  Plátky jablek naklaďte přímo na sýr, zapečte a servírujte.

Co pít? Ke zlatavému kozímu sýru s jablíčky se hodí chardonnay, nejlépe středně plné z Francie či z Nového světa. K pstruhovi s opečenými mandlemi kvalitní rulandské šedé či veltlínské zelené; ideální je rakous­ké. Krupicové medailonky zapijte sladkým chardonnay.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit