Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+
1 Troubu předehřejte na 200/180 °C. V ohnivzdorné misce zapečte dozlatova plátky kozího sýra. Mezitím v pánvičce na másle lehce opečte jablko. Podávejte na kozím sýru, přelité rozpuštěným máslem a zakápnuté calvadosem (,méně je více‘ – jde pouze o vůni!).
Jednodušší varianta Plátky jablek naklaďte přímo na sýr, zapečte a servírujte.
Co pít? Ke zlatavému kozímu sýru s jablíčky se hodí chardonnay, nejlépe středně plné z Francie či z Nového světa. K pstruhovi s opečenými mandlemi kvalitní rulandské šedé či veltlínské zelené; ideální je rakouské. Krupicové medailonky zapijte sladkým chardonnay.
Komentáře
Anonym
26.09.2007 07:50
Apetit 3/07
Anonym
26.09.2007 07:56
Apetit 3/07 str.72