Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4804 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 492 g
Tuky 276 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlina s popcornem se může na první pohled zdát jako hrozný nesmysl. Po první lžíci ale pochopíte, v čem je vtip. Je to trochu slané, trochu sladké, křupe to, studí to... a nedá se to přestat jíst!

Suroviny

popcorn 1 bal
100 g, do mikrovlnky
med 90 g
krystalový cukr 110 g
sůl ¼ ČL
vanilková zmrzlina 1 l
Na topping
máslo 100 g
zlatý sirup 175 g
třtinový cukr 130 g
tmavý
brandy 60 ml

Postup

1

Popcorn připravte podle návodu a přesypte do velké mísy. Plech nebo tác vyložte pečicím papírem. Máslo, med a cukr dejte do rendlíku a na malém plameni zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Zvyšte plamen a vařte 3–4 minuty, dokud směs nezezlátne a nezhoustne. Sejměte z plotny a vmíchejte sodu. Vzniklý karamel ihned vlijte do mísy s popcornem. Promíchejte tak, aby se popcorn pěkně obalil, rozložte ho na pečicí papír a posolte. Dejte stranou.

2

Na topping dejte do hrnce máslo, sirup, cukr, smetanu, alkohol a pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Přiveďte k varu a vařte 10–12 minut – pozor, směs nepřevařte, jinak zcukernatí! Nechte vychladnout. Zmrzlinu rozdělte do misek, posypte popcornem a přelijte omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...