Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina s popcornem

Zmrzlina s popcornem se může na první pohled zdát jako hrozný nesmysl. Po první lžíci ale pochopíte, v čem je vtip. Je to trochu slané, trochu sladké, křupe to, studí to... a nedá se to přestat jíst!

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zmrzlina Americká

Ingredience

    • balíček popcornu do mikrovlnky (100 g)
    • 15 g másla
    • 90 g medu
    • 110 g krystalového cukru
    • 1/4 lžičky jedlé sody
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 l vanilkové zmrzliny

    NA TOPPING

    • 100 g másla
    • 175 g zlatého sirupu
    • 130 g tmavého třtinového cukru
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 60 ml brandy

Příprava jídla

1 Popcorn připravte podle návodu a přesypte do velké mísy. Plech nebo tác vyložte pečicím papírem. Máslo, med a cukr dejte do rendlíku a na malém plameni zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Zvyšte plamen a vařte 3–4 minuty, dokud směs nezezlátne a nezhoustne. Sejměte z plotny a vmíchejte sodu. Vzniklý karamel ihned vlijte do mísy s popcornem. Promíchejte tak, aby se popcorn pěkně obalil, rozložte ho na pečicí papír a posolte. Dejte stranou.

2 Na topping dejte do hrnce máslo, sirup, cukr, smetanu, alkohol a pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Přiveďte k varu a vařte 10–12 minut – pozor, směs nepřevařte, jinak zcukernatí! Nechte vychladnout. Zmrzlinu rozdělte do misek, posypte popcornem a přelijte omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Asijský bůček v housce

Sýrové toustíky

Hot dog s pivní cibulkou

Křupavé sýrové jalapeños

BBQ nachos

20x skvělá domácí zmrzlina

Přidat komentář