Zmrzlina s popcornem se může na první pohled zdát jako hrozný nesmysl. Po první lžíci ale pochopíte, v čem je vtip. Je to trochu slané, trochu sladké, křupe to, studí to... a nedá se to přestat jíst!
Suroviny
1 Popcorn připravte podle návodu a přesypte do velké mísy. Plech nebo tác vyložte pečicím papírem. Máslo, med a cukr dejte do rendlíku a na malém plameni zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Zvyšte plamen a vařte 3–4 minuty, dokud směs nezezlátne a nezhoustne. Sejměte z plotny a vmíchejte sodu. Vzniklý karamel ihned vlijte do mísy s popcornem. Promíchejte tak, aby se popcorn pěkně obalil, rozložte ho na pečicí papír a posolte. Dejte stranou.
2 Na topping dejte do hrnce máslo, sirup, cukr, smetanu, alkohol a pomalu zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Přiveďte k varu a vařte 10–12 minut – pozor, směs nepřevařte, jinak zcukernatí! Nechte vychladnout. Zmrzlinu rozdělte do misek, posypte popcornem a přelijte omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů)