Ztracené vejce

Ztracené vejce

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 607 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 1 g
Tuky 44 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ztracené čili pošírované vejce jsou majstrštykem, se kterým absolutně zazáříte. Jsou nedílnou součástí slavných receptů na vejce Benedikt či vejce Florentine, neobejde se bez nich kulajda či koprová omáčka.

Suroviny

voda
ocet 1 PL
vejce 4 ks
nebo podle počtu strávníků

Postup

1

V mělkém rendlíku přivedeme k mírnému varu vodu a přidáme do ní lžíci octa. Vejce rozklepneme do hrnečku, ve vodě utvoříme vařečkou vír, vlijeme do něj vejce a necháme prohřívat 3–4 minuty, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý. Vylovíme děrovanou naběračkou. Zopakujeme s dalšími vejci.

Foto: Unsplash.com

Autor: Sára87

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit