Zucchini, Feta, and Spinach Fritters with Garlic Tzatziki

Zucchini, Feta, and Spinach Fritters with Garlic Tzatziki

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3795 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 268 g
Tuky 230 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jogurt řeckého typu 1
česnek 4
okurka 1 ks
malá
olivový olej 2
citronová štáva
z půlky citronu
kopr 2 PL
sůl
Lívance
baby špenát 3
nasekaný
sýr feta 0.5
bylinky 1
mleté - např. máta a oregano
vejce 3 ks
jarní cibulka 2 ks
česnek 2
mouka 1
kypřicí prášek do pečiva 1
pepř
olivový olej

The Zucchini, Feta, and Spinach Fritters turned out amazingly, by the way.  The taste almost reminded me of Spanakopita, but with the added mild flavor of grated zucchini, and the texture of Latkes.  If that sounds right up your alley, you have to try these out.  They’re easy, chock full of veggies, and, of course, delicious.

Speaking of “delicious”, I am so tired today because I am pretty positive a gigantic spider in my room thought that I looked delicious and was plotting to eat me last night.  I nearly had a panic attack because I have a strict Don’t Kill Bugs policy, but I also have a Don’t Get Eaten By Spiders policy so I was stuck between a rock and a hard place.

Eventually, James convinced me (with text-messaged words of support) to trap the (not-so) little guy under a tupperware container, slide a piece of paper underneath, and release him outside.  I was feeling like a hero, but once I got outside I put the tupperware container down and eagerly awaited his scuttle to freedom…

And waited…

And then I realized that he had vanished.  VANISHED!  Was it outside as I hastily put down the container, or was it inside?  Was it in my room? WAS THE SPIDER ON ME?  I still don’t know.  He might still be plotting his revenge for me trapping him in a plastic dome of doom, so if I never post here again, know that it’s because I’ve been eaten by the spider.

Anyway, now you understand why I’m so exhausted.  And cranky (so, so cranky).  There’s only one thing that can make me feel better, and it’s a batch of Zucchini, Feta, and Spinach Fritters with Garlic Tzatziki.  Preferably with extra Tzatziki.

So, I mean, if you’d like to drop them off to me at work, that would be the BOMB-DIGGITY.  I don’t know if people still say that.  Did they ever say that?  Where did I get that from?  Guys, I really don’t know.  All I know is that I need some fritters, stat!  You need them, too.

 

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit