Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Superrychlým receptům obvykle nevěřím, ale tenhle se opravdu povedl. Pro odlehčení stačí nahradit noky těstovinami.

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g bramborových noků (najdete je jako hotový vakuovaný výrobek v chladicím boxu supermarketů)
    • 5 jarních cibulek
    • 100 g sýra s modrou plísní  (nejlepší je italská gorgonzola)
    • 250 g mascarpone nebo Ramy Cremefine
    • 140 g prorostlé anglické slaniny
    • 250 g čerstvého listového špenátu (lze nahradit mraženými listy od Bonduelle)

Příprava jídla

1. Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

2. Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

3. Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

4. Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.

5. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Volila bych s touto omáčkou spíše penne nebo tagliatelle...bude to méně těžké...noky a hutná omáčka bylo až moc
Obrazek uzivatele
Velmi rychle a velmi chutne! :))
Obrazek uzivatele
Tento recpet jsem trochu pozmněnila. Místo nočků jsem použila vrtulky a přidala ještě kuřecí maso (znáte chlapy :-) ) a bylo to výborné.
Obrazek uzivatele
Skvělé, když opravdu přijdete domů a za čtvrt hodiny chcete podávat jídlo :-)

Přidat komentář