Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč se sýrovým krémem

Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je ale díky sýru výraznější. Koláč můžete samozřejmě péct také na plechu nebo v klasické koláčové formě.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 1 balení listového těsta (200 g)
    • 8–12 výhonků chřestu (záleží na velikosti)
    • 3 větší vejce
    • 150 ml smetany s 12 % tuku
    • 3 kostky smetanového taveného sýra nebo hrst  strouhaného tvrdého sýra
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Chřest krátce (asi pět minut) předvařte v osolené vodě.

2. Listové těsto rozválejte na potřebnou velikost a vložte do pekáčku nebo do alobalové formy na jedno použití. Z těsta vytvarujte okraje, aby sýrová náplň nemohla vytékat.

3. Poklaďte výhonky chřestu. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

4. Smíchejte vejce, smetanu a sýr (tavený napřed rozmačkejte vidličkou) a směs podle chuti osolte a opepřete. Přelijte přes chřest.

5. Koláč vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýrový krém ztuhne a okraje těsta zezlátnou. Podávejte pokud možno hned po upečení.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to hnusné.
Obrazek uzivatele
výborné ;-)

Přidat komentář