Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Valašské škračky

Tuhle krajovou specialitu si dejte v neděli jako předkrm. Valaši jedí škračky i jako hlavní chod – pak stačí přidat trochu ode všech surovin.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT12M
Opékání 0:12
Česká

Ingredience

    • 400 g jater (my jsme použili vepřová)
    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velkou cibuli
    • 3 vejce
    • chilli koření podle chuti
    • ½ lžičky kmínu
    • sůl

Příprava jídla

1 Nejprve najemno nasekejte cibuli. Játra omyjte a rozkrájejte na menší kostky. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku; jakmile změkne, přidejte játra. Posypte je kmínem a sedm až deset minut míchejte a opékejte.

V hrníčku rozkvedlejte vejce a vlijte je na játra. Teprve pak osolte, posypte chilli kořením, zamíchejte a stáhněte z plamene. Podávejte na bramborových rösti.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové rösti

Valašský kontrabáš

Valašské frgále

Komentáře

Obrazek uzivatele
Valašské škračky jsou jídlo velmi syté a proto bych ho určitě nedoporučovala jako předkrm. Místo chilli patří na dochucení pepř, případně trochu majoránky. A správně se na Valachách podávají na bramboráku.A nejlíp chutnají s pivem!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.47

Přidat komentář