
Tatarský biftek
Labužnická záležitost! Jen na ni vyberte to nejkvalitnější čerstvé maso – a pokud si nejste jisti, že jsou vajíčka naprosto v pořádku, raději je nahraďte olivovým olejem.
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíci dijonské hořčice
- 4–5 kapek tabaska
- 2 lžíce worchesterské omáčky
- 1 lžíci koňaku
- 4 žloutky nebo 100 ml kvalitního olivového oleje
- 4 jemně nasekané jarní cibulky
- 4 lžíce kapar
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- celozrnný chléb na topinky
- 4 stroužky česneku
- olej na opékání
K podávání:
Příprava jídla
1. Maso najemno naškrábejte ostrým nožem.Pak svíčkovou zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem; maso příliš nepěchujte.
2. Vytvarujte bochánek a přesuňte ho do servírovací nádoby. Vytvořte čtyři důlky (před podáváním do nich vyklepnete žloutek) a dejte chladit.
3. Na rozpáleném oleji opečte topinky. Kapary, nakrájenou cibuli, pepř a sůl rozdělte do misek. Těsně před servírováním promíchejte maso se žloutky nebo s olejem a ochuťte cibulkou a solí. Každá si pak můžete po libosti potírat topinky česnekem a masem.
2. Vytvarujte bochánek a přesuňte ho do servírovací nádoby. Vytvořte čtyři důlky (před podáváním do nich vyklepnete žloutek) a dejte chladit.
3. Na rozpáleném oleji opečte topinky. Kapary, nakrájenou cibuli, pepř a sůl rozdělte do misek. Těsně před servírováním promíchejte maso se žloutky nebo s olejem a ochuťte cibulkou a solí. Každá si pak můžete po libosti potírat topinky česnekem a masem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jiří Dřínovský (neověřeno)
22. Srpen 2006 22:27
Darina Orošová (neověřeno)
10. Říjen 2006 15:32
Jenda Vlášek (neověřeno)
17. Březen 2007 12:56
Lenka (neověřeno)
16. Březen 2007 13:28
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 19:27
Lu (neověřeno)
17. Červenec 2008 17:20