Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová pěna

Stylovější tečka za večírkem snad ani neexistuje. Přimlouváme se za to, abyste sáhli po co nejkvalitnější čokoládě s vyšším obsahem kakaa – hořkosladká chuť je pak přímo famózní.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P

Ingredience

    • 100 g mascarpone
    • 1 lžíci moučkového cukru
    • šťávu z jednoho citronu
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 80 g tmavé čokolády, roztavené

    Na mátovou drť:

    • šťávu z poloviny citronu
    • 2 hrsti mátových lístků
    • 3 lžíce cukru krystal

Příprava jídla

1. Do misky dejte mascaropone, cukr a citronovou šťavu a utřete do krémova; nejlíp to jde elektrickými metlami. Krém lehce spojte s ušlehanou smetanou a přidejte rozpuštěnou čokoládu.

2. V hmoždíři nebo v misce roztlučte mátové lístky s cukrem a citronovou štávou.

3. Pěnu servírujte v pohárech a ozdobte ji mátovými lístky s cukrem a citronovou šťávou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minisendviče

Tatarský biftek

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Avokádový salát

Pusinkový dort

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.54
Obrazek uzivatele
zkousela jsem dvakra a moc se nepovedlo, bylo to moc kysele a jaksi se to zdrclo, i kdyz jist se to dalo... asi jsem mela moc silne citrony - delala jsem to na sicilii z cerstvo cerstvych citronu. porve me z toho vyslo maslo - slehac byl moc naprudko.
Obrazek uzivatele
kazdopadne utrene matove listky s cukrem a citronem jsou nezapomenutelne dobre - dik za tip

Přidat komentář