Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová pěna

Stylovější tečka za večírkem snad ani neexistuje. Přimlouváme se za to, abyste sáhli po co nejkvalitnější čokoládě s vyšším obsahem kakaa – hořkosladká chuť je pak přímo famózní.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P

Ingredience

    • 100 g mascarpone
    • 1 lžíci moučkového cukru
    • šťávu z jednoho citronu
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 80 g tmavé čokolády, roztavené

    Na mátovou drť:

    • šťávu z poloviny citronu
    • 2 hrsti mátových lístků
    • 3 lžíce cukru krystal

Příprava jídla

1. Do misky dejte mascaropone, cukr a citronovou šťavu a utřete do krémova; nejlíp to jde elektrickými metlami. Krém lehce spojte s ušlehanou smetanou a přidejte rozpuštěnou čokoládu.

2. V hmoždíři nebo v misce roztlučte mátové lístky s cukrem a citronovou štávou.

3. Pěnu servírujte v pohárech a ozdobte ji mátovými lístky s cukrem a citronovou šťávou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minisendviče

Tatarský biftek

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Avokádový salát

Pusinkový dort

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.54
Obrazek uzivatele
zkousela jsem dvakra a moc se nepovedlo, bylo to moc kysele a jaksi se to zdrclo, i kdyz jist se to dalo... asi jsem mela moc silne citrony - delala jsem to na sicilii z cerstvo cerstvych citronu. porve me z toho vyslo maslo - slehac byl moc naprudko.
Obrazek uzivatele
kazdopadne utrene matove listky s cukrem a citronem jsou nezapomenutelne dobre - dik za tip

Přidat komentář