Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Oblibu pečených brambor nemůže nic změnit – pikantní zakysaná smetana ji ale určitě ještě zvýší.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Pečení 0:35

Ingredience

    • 1,5 kg nových brambor, omytých,  a pokud jsou velké, rozpůlených
    • 3 lžíce olivového oleje
    • lžíci mleté sladké papriky
    • sůl
    • 200 ml zakysané smetany
    • lžičku sladké chilli omáčky (použili jsme Thai Classic, 200 ml kolem 40 Kč, prodává Albert a Carrefour)

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Brambory vložte do pekáčku a zakapejte olejem. Dobře je v něm obalte, poprašte paprikou a pečte 35–45 minut, až jsou křupavé a zlaté. Občas pekáčkem pořádně zatřeste.

2. Upečené brambory osolte a pře- suňte na talíř nebo mísu. Smetanu dejte do misky a promíchejte s chilli omáčkou. Podávejte k bramborám.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář