Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte troubu!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
91 (hlas)
Počet porcí: 15 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 180 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky
    • 200 g přírodního krupicového cukru
    • 180 g hladké mouky
    • 3 velká vejce
    • 3 lžíce mléka
    • 1 lžičku prášku do pečiva

    Na posypání:

    • 100 g hořké čokolády (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané
    • 1 lžičku mleté skořice
    • 100 g přírodního krupicového cukru
    • 80 g sekaných oříšků (třeba lískových nebo pistácií), případně mandlí – klidně i ve směsi

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.

Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slepice na paprice

Rýžový pudink

Vepřová pečínka

Zapečené brambory se špenátem a bešamelem

Na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty

Proč kupovat fair trade čokoládu?

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvělá buchta, která provoní celý byt.Jen cukru na posypání bych dala méně než polovinu, takhle vám skřípe mezi zuby a buchta je opravdu strašně přeslazená...
Obrazek uzivatele
Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!
Obrazek uzivatele
Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!
Obrazek uzivatele
Pro úspěch jsme jí pekla během měsíce dvakrát
Obrazek uzivatele
Zatím jsem ji pekla 2x za 1 týden a pokaždé mi vyšla trochu jinak. Naposledy jsem zapoměla na skořici a vůbec nic se nestalo. Záleží také na postupech posypu, pokud dáte cukr nakonec, bude vám opravdu skřípat mezi zubama, což někomu nevadí, že babi? Zkusila jsem to i s arašídami a vůně byla ještě lákavější.
Obrazek uzivatele
Potřebovala jsem upéci jednoduchou a relativně rychlou buchtu. Strašně mě překvapilo, jak je dobrá :-) Do těsta jsem ještě přidala tak 4 lžíce kakaa a bylo to skvělý.
Obrazek uzivatele
Buchta byla famózní! Na sladké si potrpím, takže mě tolik cukru vůbec nevadilo :-D ...a ty oříšky-mňam...
Obrazek uzivatele
...a nejlepsi cerstva.
Obrazek uzivatele
Rychlá a výborná, měla doma úspěch
Obrazek uzivatele
Výborná!Dělám ji z dvojité dávky, protože je opravdu jedlá.:-))
Obrazek uzivatele
Skořicovou buchtu jsem připravila z polovičního množstvím cukru a byla báječná!
Obrazek uzivatele
Jo tak tohle chutná opravdu skvěle a všem nám moc chutná! Doporučuji :)
Obrazek uzivatele
s tímhle receptem jsem tedy nebyla spokojená. cukr navrchu se nerozpustí (jak jsem se domnívala) a nepříjemně vrže mezi zuby. je ho navíc strašně moc!! navrch bych žádný nedávala. ale to jen teoretizuji, protože už ho nikdy dělat nebudu. snědla jsem ho moc a teď ho nemůžu ani cítit...
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.44
Obrazek uzivatele
Poslechla jsem rady a do těsta dala jen polovinu cukru.Na posyp jsem použila pouze půl pytlíku cukru skořicového a navrch vlašské ořechy.V Y N I K A J Í C Í !!!
Obrazek uzivatele
Buchta dobrá ale příště cukr na posyp úplně vynecháme.Jinak moc dobrá,voňavá.....=}
Obrazek uzivatele
Buchta byla výtečná, dala jsem polovinu cukru a cukr na posypání jsem nepoužila vůbec. Móóóc dobrá:-)))
Obrazek uzivatele
Ubrala jsem cukr do těsta, na posypání jsem použila jen jeden vanilkový cukr, plátky mandlí, nasekané vlašské ořechy a čokoládu a úspěch byl velký. Cukr opravdu doporučuji ubrat.
Obrazek uzivatele
Vynikající recept. Dělám bez oříšků (alergie), a protože miluju skořici, dávám do těsta jeden skořicový cukr, navrch jen trochu posypu. Výborná! Včera večer jsem pekla a dnes ráno jsou na pekáči poslední dva kousky :o))
Obrazek uzivatele
Tahle buchta je nejlepší ještě teplá po vytažení z trouby. Upřímně řečeno - studenou ji skoro ani neznám, tak rychle se většinou sní ;-)
Obrazek uzivatele
Do těsta jsem dala méně cukru a buchtu jsem sypala plátky mandlí, všem velmi chutnala.
Obrazek uzivatele
Protože tady někteří píší, že buchta je moc sladká, dala jsem do těsta i na posypání vždy o 5 dkg méně cukru a bylo to výborné. Buchtička je moc dobrá.
Obrazek uzivatele
Moc dobrá buchta, i já se přikláním k tomu, vynechat cukr na posypání, vůbec není třeba, spíš tam vadí. Čokoládu používám hořkou - na vaření nebo jaká zrovna je (hořké se u nás moc nejí, ale na buchtu je nejlepší), pro zrychlení používám plátky mandlí (zakoupené v obchodě) - pak je to opravdu rychlovka a mňamka.
Obrazek uzivatele
Je to skvělá buchta, hledala jsem něco narychlo. Místo krystal cukru jsem dala trochu moučkového a děcka milují sladké, moc jim chutnalo.
Obrazek uzivatele
Tahle buchta mě zklamala. Centimetrová tuhá suchá placka místo těsta, skořice tam ani nebyla cítit, protože všechno přebila čokoláda. Cukru jsem dala méně, jak bylo uvedeno v komentářích. Jediné dobré na tom byly oříšky. Každopádně tuto buchtu už určitě dělat nebudu.
Obrazek uzivatele
Buchta výborná. Kdo má radši méně sladkou může klidně dát o polovinu méně cukru. Na posyp rovnou používám jeden pytlík skořicového cukru, přijde mi, že to úplně stačí a nekřupe tolik mezi zuby :)

Přidat komentář