
Křupavé italské kuřátko s polentou
Páteční večer ve dvou
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- 500 g hotové polenty (prodává např. Delvita a prodejny zdravé výživy)
- 30 g nastrouhaného parmazánu
- 2 vykostěná kuřecí prsíčka s kůží
- 250 g cherry rajčátek
- lístky z několika snítek rozmarýnu
- 1 stroužek česneku, pokrájený na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Rozlámejte polentu na kousky a rozložte je na dno pekáčku. Přidejte parmazán a promíchejte. Na polentu naaranžujte maso, rajčátka, rozmarýn a česnek, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.
2. Pečte asi pětadvacet minut, aby kuře získalo křupavou kůrčičku a polenta i sýr byly na okrajích křupavé. Podávejte s listovým salátem.
po česku Místo polenty použijte neloupané brambory pokrájené na menší kusy.
Polenta
Když vychladne, je velmi pevná. Italové plátky polenty smaží a grilují – získají tím výraznější chuť a příjemnou konzistenci. Jako příloha se hodí k zeleninovým, masovým i grilovaným jídlům. Plátky jsou však skvělé i samostatně nebo pod vajíčka.
Kouzelná přísada:
Skutečně pravý parmazán chuťově nic nenahradí. Stojí sice víc, ale o to míň ho stačí. Strouhaný Parmigiano Reggiano koupíte v Carrefouru, 60 g/46 Kč.
2. Pečte asi pětadvacet minut, aby kuře získalo křupavou kůrčičku a polenta i sýr byly na okrajích křupavé. Podávejte s listovým salátem.
po česku Místo polenty použijte neloupané brambory pokrájené na menší kusy.
Polenta
Když vychladne, je velmi pevná. Italové plátky polenty smaží a grilují – získají tím výraznější chuť a příjemnou konzistenci. Jako příloha se hodí k zeleninovým, masovým i grilovaným jídlům. Plátky jsou však skvělé i samostatně nebo pod vajíčka.
Kouzelná přísada:
Skutečně pravý parmazán chuťově nic nenahradí. Stojí sice víc, ale o to míň ho stačí. Strouhaný Parmigiano Reggiano koupíte v Carrefouru, 60 g/46 Kč.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 20:21