Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé italské kuřátko s polentou

Páteční večer ve dvou

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Italská

Ingredience

    • 500 g hotové polenty (prodává např. Delvita a prodejny zdravé výživy)
    • 30 g nastrouhaného parmazánu
    • 2 vykostěná kuřecí prsíčka s kůží
    • 250 g cherry rajčátek
    • lístky z několika snítek rozmarýnu
    • 1 stroužek česneku, pokrájený na plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Rozlámejte polentu na kousky a rozložte je na dno pekáčku. Přidejte parmazán a promíchejte. Na polentu naaranžujte maso, rajčátka, rozmarýn a česnek, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti.

2.  Pečte asi pětadvacet minut, aby kuře získalo křupavou kůrčičku a polenta i sýr byly na okrajích křupavé. Podávejte s listovým salátem.

po česku  Místo polenty použijte neloupané brambory pokrájené na menší kusy.

Polenta
Když vychladne, je velmi pevná. Italové plátky polenty smaží a grilují – získají tím výraznější chuť a příjemnou konzistenci. Jako příloha se hodí k zeleninovým, masovým i grilovaným jídlům. Plátky jsou však skvělé i samostatně nebo pod vajíčka.

Kouzelná přísada:
Skutečně pravý parmazán chuťově nic nenahradí. Stojí sice víc, ale o to míň ho stačí. Strouhaný Parmigiano Reggiano koupíte v Carrefouru, 60 g/46 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.12

Přidat komentář