
Špenátové omelety s krůtím masem
Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat.
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 240 g polohrubé mouky
- 300 ml mléka
- 2 vejce
- sůl
- 600 g čerstvého špenátu, opraného, osušeného a natrhaného
- olej na smažení omelet
- 700 g krůtího masa
- 30 g čerstvého koriandru (asi 2 hrsti)
- 1 lžíce kari
- 200 g zakysané smetany
Příprava jídla
1. Z mouky, mléka, vajec a lžičky soli připravte husté palačinkové těsto a vmíchejte do něj špenát. Na oleji usmažte čtyři silné, velké omelety.
2. Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.
3. Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.
2. Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.
3. Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.
Přidat komentář