Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátové omelety s krůtím masem

Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 240 g polohrubé mouky
    • 300 ml mléka
    • 2 vejce
    • sůl
    • 600 g čerstvého špenátu, opraného, osušeného a natrhaného
    • olej na smažení omelet
    • 700 g krůtího masa
    • 30 g čerstvého koriandru (asi 2 hrsti)
    • 1 lžíce kari
    • 200 g zakysané smetany

Příprava jídla

1.  Z mouky, mléka, vajec a lžičky soli připravte husté palačinkové těsto a vmíchejte do něj špenát. Na oleji usmažte čtyři silné, velké omelety.

2.  Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.

3.  Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátové kuličky

Bramborové knedlíky se sýrem

REKLAMA

Přidat komentář