Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové fondue s ovocem

Děti čokoládu milují. A tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat.
Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 200 g mléčné čokolády
    • 6 lžic mléka
    • 50 g bílé čokolády
    • 2 malé banány, oloupané a nakrájené na dvoucentimetrové špalíčky
    • 2 nektarinky, rozpůlené, vypeckované a nakrájené na klínky
    • 200 g opláchnutých a osušených jahod (stopky ponechte)

Příprava jídla

1.  Mléčnou čokoládu nalámejte do misky vhodné do mikrovlnky a přilijte k ní mléko. Zahřejte dvě až tři minuty na středním stupni, až bude mléko horké a čokoláda se začne rozpouštět. Pak vyjměte a promíchejte dohladka. Tohle zvládnou i děti. Pokud nemáte mikrovlnku, rozehřejte čokoládu v misce postavené na kastrol s vroucí vodou, ale děti k tomu nepouštějte! Mléko v tomto případě vmíchejte až do rozpuštěné čokolády. Krém rozdělte do čtyř šálků.

2.  Bílou čokoládu také rozpusťte jedním či druhým způsobem, ale bez mléka. Pomocí lžičky ji kápněte do každého šálku, pak špičkou nože nebo špejlí vytvořte barevný vzorek. Ovoce rozdělte na talířky a pusťte se do namáčení.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.7
Obrazek uzivatele
Vypadá to super! A že už byl v tištěném v roce 2006? No a? Já Apetit odebírám od roku 2007 :-)

Přidat komentář