
Čokoládové fondue s ovocem
Děti čokoládu milují. A tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat.
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 200 g mléčné čokolády
- 6 lžic mléka
- 50 g bílé čokolády
- 2 malé banány, oloupané a nakrájené na dvoucentimetrové špalíčky
- 2 nektarinky, rozpůlené, vypeckované a nakrájené na klínky
- 200 g opláchnutých a osušených jahod (stopky ponechte)
Příprava jídla
1. Mléčnou čokoládu nalámejte do misky vhodné do mikrovlnky a přilijte k ní mléko. Zahřejte dvě až tři minuty na středním stupni, až bude mléko horké a čokoláda se začne rozpouštět. Pak vyjměte a promíchejte dohladka. Tohle zvládnou i děti. Pokud nemáte mikrovlnku, rozehřejte čokoládu v misce postavené na kastrol s vroucí vodou, ale děti k tomu nepouštějte! Mléko v tomto případě vmíchejte až do rozpuštěné čokolády. Krém rozdělte do čtyř šálků.
2. Bílou čokoládu také rozpusťte jedním či druhým způsobem, ale bez mléka. Pomocí lžičky ji kápněte do každého šálku, pak špičkou nože nebo špejlí vytvořte barevný vzorek. Ovoce rozdělte na talířky a pusťte se do namáčení.
2. Bílou čokoládu také rozpusťte jedním či druhým způsobem, ale bez mléka. Pomocí lžičky ji kápněte do každého šálku, pak špičkou nože nebo špejlí vytvořte barevný vzorek. Ovoce rozdělte na talířky a pusťte se do namáčení.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 21:03
Eva Benecová
25. Leden 2009 20:51