Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozhuda s pažitkou

Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou. Nejlepší je na čerstvém chlebu, zapíjená vychlazeným pivem.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Studená omáčka a dip Česká

Ingredience

    • 150 g másla
    • 500 g měkkého tvarohu
    • 50–100 ml mléka nebo smetany
    • 1 jemně nakrájená cibule
    • 3–4 lžíce jemně nakrájené pažitky
    • sůl a pepř
    • 1 rovná lžička cukru
    • chléb k podávání

Příprava jídla

1.  Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a podle potřeby zřeďte mlékem nebo smetanou. Důkladně prošlehejte.

2.  Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť). Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jidáše

Boží milosti

Velikonoční nádivka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.61
Obrazek uzivatele
pomazánka je dobrá - cibule jí dává zajímavou chuť. my jsme si chleba ještě posypali pokrájenou lahůdkovou cibulkou a řeřichou a pochutnali jsme si...

Přidat komentář