Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený losos s olivovou tapenádou

Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to vyzkoušeno!

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Italská

Ingredience

    • 100 g černých oliv bez pecky
    • 100 g ančoviček v oleji (mohou být i očka s kapary)
    • 1 filet (přibližně 1,5 kg) z lososa bez kůže a kostí ­(můžete použít i mraženou rybu)
    • 150 g sušených rajčat v oleji
    • pepř, nejlépe drcený bílý
    • 200 g sýra gouda

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.

2.  Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut.

Ančovička čili sardelka
Ančovičky jsou malé marinované rybičky. Jsou běžně k dostání v supermarketech, nejčastěji se prodávají v konzervách nebo ve skleničkách. Hledejte je mezi chlazenými rybími výrobky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nové brambůrky v zakysané smetaně

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.68
Obrazek uzivatele
Zkoušela jsem tento recept, protože jsme si z dovolené ve Francii dovezli tapenádu. Ačkoli jsem se připravovala, zapoměla jsem na sušená rajšata a musela trochu improvizovat. Bylo to jednoduché, rychlé a všichni jsme si velmi, velmi pochutnali. Díky
Obrazek uzivatele
velmi velmi podareny recepr, mnam!

Přidat komentář