Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

S tímhle salátem se lehce, a přitom bohatě na­obědváte

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20

Ingredience

    • rozdrcený stroužek česneku
    • 2 lžic olivového oleje
    • Malou ciabattu či chlebánek
    • uvařte 2 pošírovaná vejce
    • menší hlávku římského nebo ledového salátu
    • Italský dresink Hellman’s
    • plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda
    •  

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. 1 rozdrcený stroužek česneku naložte do 2 lžic olivového oleje na tak dlouho, jak jen můžete. Malou ciabattu či chlebánek natrhejte na menší kousky a promíchejte s česnekovým olejem. Vložte do trouby a opékejte 10 až 15 minut. Mezitím uvařte 2 pošírovaná vejce. Menší hlávku římského nebo ledového salátu natrhejte na kousky a promíchejte s hotovou salátovou zálivkou (třeba Italský dresink Hellman’s, běžně k dostání okolo 30 Kč). Pak vmíchejte krutony, plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda a rozdělte na dva talíře. Na každou porci salátu položte pošírované vejce a zakápněte ještě trochou zálivky. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ahoj, řekněte mi někdo prosím, co jsou to pošírovaná vejce?
Obrazek uzivatele
Tak po tomto pojmu jsem taky pátrala a zjistila jsem ná,sledující: pošírování – anglicky poaching, od francouzského pocher, je vlhká kuchyňská tepelná úprava potravin jako jsou vejce, ryby, ovoce a zelenina, případně i drůbež a maso. Při pošírování vložíme potravinu do vody nebo vývaru zahřátého pod bod varu (90 ° až 98°c), ve kterém potravinu necháme „pošírovat“ nebo také odborně řečeno „táhnout“ po dobu stanovenou receptem. pošírovaná vejce, také nazývaná „ztracená vejce“ - k tomu aby se bílek lépe udržel pohromadě, můžeme pošírovat ve slabě okyselené vodě, ale při trošce opatrnosti to není nutné. Vejce pošírovaná v okyselené vodě dostanou totiž slabě nakyslou chuť. Proto tento způsob používáme jen pokud pošírovaná vejce hodláme před podáváním přelít holandskou nebo rajčatovou omáčkou přičemž nakyslá chuť vajec není znatelná.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.18

Přidat komentář