
Telecí se zeleninou na šalvěji
Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,5 kg telecího: ramínka, plecka, kýty…
- 3 lžíce másla
- 500 g malých karotek a hrášku
- 1 starší houska, namočená v mléce
- 1 vejce
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- hrst šalvějových lístků
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
2. Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.
3. Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.
Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.
2. Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.
3. Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.
Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 20:31