Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí se zeleninou na šalvěji

Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Česká

Ingredience

    • 1,5 kg telecího: ramínka, plecka, kýty…
    • 3 lžíce másla
    • 500 g malých karotek a hrášku
    • 1 starší houska, namočená v mléce
    • 1 vejce
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • hrst šalvějových lístků
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2.  Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.

3.  Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.

Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem

Recepty se spoustou zeleniny

Jehněčí s citronem

Králík v balíčku s tymiánem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.38

Přidat komentář