Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát ze zelených jablek

V Thajsku byste se v tomto receptu setkali se zeleným nezralým mangem. U nás poslouží jako hodnotný zástupce dostupnější jablka. Salát sklidí úspěch i jako zajímavá příloha.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Salát Asijská

Ingredience

    • 2 malé cibulky, nejlépe šalotky, nakrájené na jemné plátky
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 5 pevných kyselejších jablek, rozčtvrcených a nakrájených na tenké plátky
    • 1 lžíce limetkové šťávy
    • 6 cherry rajčátek, nakrájených na klínky
    • 2 lžíce nasucho opražených burských oříšků, nadrcených
    • hrst listů koriandru, nasekaných

    Na zálivku

    • 1 najemno nasekaný stroužek česneku
    • 1 čerstvá chilli paprička, bez semínek a nasekaná najemno
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • šťáva ze 2 limetek
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Plátky jablek promíchejte v míse s limetkovou šťávou; díky tomu nezhnědnou. Na zálivku rozmixujte česnek, chilli papričku a cukr, aby vznikla hustší kašička. Přimíchejte do ní rybí omáčku i limetkovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.


2. V pánvi na oleji smažte asi pět minut cibuli, aby byla křupavá a zlatohnědá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.


3. K jablkům přimíchejte rajčata a zálivku. Rozdělte na talíře a posypte oříšky, opraženou cibulkou i koriandrem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář