Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žluté kuřecí kari s bramborami

S bramborami se tu pracuje jako se zeleninou, přílohou je rýže. Toto jídlo doporučujeme připravit den předem, rozloží se v něm vůně a chuti.
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 750 g malých brambor, pečlivě omytých a nakrájených na čtvrtky
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
    • 400 g kokosového mléka
    • 200 ml drůbežího vývaru (i z kostky)
    • 2 lžíce žluté kari pasty
    • 3 lžíce rybí omáčky
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 4 kuřecí prsíčka, nakrájená na proužky
    • sůl a pepř

    K podávání
    • kokosový krém (smetana)
    • hrst sekaného čerstvého koriandru

Příprava jídla

1.  Brambory pět minut předvařte v osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a dozlatova na něm osmahněte cibuli; trvá to pět až osm minut.

2.  V kastrolu přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Vmíchejte kari pastu, pak rybí omáčku a cukr. Stáhněte plamen a p řisypte brambory, cibuli a kuře a deset minut vařte, aby byly brambory i maso křehké. Osolte a opepřete.

3.  Rozdělte do misek, zakápněte trochou husté kokosové smetany (krému) a posypte koriandrem. Podávejte s rýží.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.59

Přidat komentář