
Sušenková zmrzlina s moka omáčkou
K letnímu odpočinku na zahradě se skvěle hodí osvěžující dezert vonící kávou.
Vydání: 2006/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Ingredience
- 500 ml kvalitní vanilkové zmrzliny
- 14 sušenek, nejlépe italských biscotti s mandlemi (Biscotti di Prato prodává Sapori italiani, 200 g/150 Kč)
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 2 lžíce brandy
- 200 ml čerstvě uvařené silné instantní kávy
Na omáčku:
Příprava jídla
1. Zmrzlinu vyjměte z mrazáku a nechte ji asi pět minut povolit, pak ji přemístěte do mísy. Mezitím dejte do silného mikrotenového sáčku šest sušenek a lehce je podrťte válečkem. Zmrzlinu smíchejte s drtí a vraťte do mrazáku.
2. Čokoládu nalámejte do rendlíku nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte brandy a pomalu rozehřejte, aby se hmota rozpustila, nebo ji půl minuty ,mikrovlňte‘ na vysoký výkon. Zamíchejte a přilijte horkou kávu. Vymíchejte do hladka.
3. Zmrzlinu rozdělte do šálků či misek a přelijte moka omáčkou. Ihned podávejte se zbylými sušenkami.
A takhle je to ještě rychlejší
Zmrzlinu naaranžujte do misek, přelijte horkým espresem a servírujte se svými oblíbenými sušenkami.
2. Čokoládu nalámejte do rendlíku nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte brandy a pomalu rozehřejte, aby se hmota rozpustila, nebo ji půl minuty ,mikrovlňte‘ na vysoký výkon. Zamíchejte a přilijte horkou kávu. Vymíchejte do hladka.
3. Zmrzlinu rozdělte do šálků či misek a přelijte moka omáčkou. Ihned podávejte se zbylými sušenkami.
A takhle je to ještě rychlejší
Zmrzlinu naaranžujte do misek, přelijte horkým espresem a servírujte se svými oblíbenými sušenkami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
fatt (neověřeno)
8. Listopad 2006 16:59
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 22:44