Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sušenková zmrzlina s moka omáčkou

K letnímu odpočinku na zahradě se skvěle hodí osvěžující dezert vonící kávou.
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 500 ml kvalitní vanilkové zmrzliny
    • 14 sušenek, nejlépe italských biscotti s mandlemi (Bis­cotti di Prato prodává Sapori italiani, 200 g/150 Kč)

    Na omáčku:
    • 100 g kvalitní hořké čokolády
    • 2 lžíce brandy
    • 200 ml čerstvě uvařené silné instantní kávy

Příprava jídla

1.  Zmrzlinu vyjměte z mrazáku a nechte ji asi pět minut povolit, pak ji přemístěte do mísy. Mezitím dejte do silného mikrotenového sáčku šest sušenek a lehce je podrťte válečkem. Zmrzlinu smíchejte s drtí a vraťte do mrazáku.

2.  Čokoládu nalámejte do rendlíku nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přidejte brandy a pomalu rozehřejte, aby se hmota rozpustila, nebo ji půl minuty ,mikrovlňte‘ na vysoký výkon. Zamíchejte a přilijte horkou kávu. Vymíchejte do hladka.

3.  Zmrzlinu rozdělte do šálků či misek a přelijte moka omáčkou. Ihned podávejte se zbylými sušenkami.
 
A takhle je to ještě rychlejší 
Zmrzlinu naaranžujte do misek, přelijte horkým espresem a servírujte se svými oblíbenými sušenkami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
:D
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.62

Přidat komentář