
Salát s nakládanými cibulkami
Naložené cibulky dodají salátu nečekaný rozměr. Výborně chutná teplý i studený.
Vydání: 2006/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g těstovin, uvařených podle návodu
- 2 cukety
- 1 lilek
- 3 lžíce olivového oleje
- 5 stroužků česneku, nakrájených na plátky
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 100 g nakládaných cibulek ve sladkokyselém nálevu
- sůl a pepř
- parmazán na ozdobu
- bazalka na ozdobu
Příprava jídla
1. Cukety a lilek nakrájejte na kostičky, osolte a nechte v cedníku takzvaně vypotit. V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek, pesto a lilek s cuketou. Na závěr přidejte slité cibulky. Promíchejte s těstovinami.
2. Rozdělte na talíře, ozdobte nastrouhaným parmazánem a bazalkou.
Tip na obměnu
Pokud se obáváte, že by vás rodina s bezmasou večeří vypískala, přidejte do salátu 200 g šunky nakrájené na drobné kostičky.
2. Rozdělte na talíře, ozdobte nastrouhaným parmazánem a bazalkou.
Tip na obměnu
Pokud se obáváte, že by vás rodina s bezmasou večeří vypískala, přidejte do salátu 200 g šunky nakrájené na drobné kostičky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 22:28