Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Osvěžující okurková polévka

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku tahle letní polévka, které se říká tarator. O parfemaci se v ní stará také čerstvý kopr.
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení aspoň 30 minut
P
Polévka Řecká

Ingredience

    • 1 kg bílého jogurtu nebo kysaného mléka
    • 1 větší salátová okurka
    • 2 stroužky česneku
    • sůl a pepř (může být i bílý) na dochucení
    • 1 lžíce olivového oleje a hrst sekaných vlašských ořechů k podávání (nemusí být)
    • 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru

Příprava jídla

Okurku nakrájejte na jemné plátky, kostičky nebo ji nahrubo nastrouhejte. Spojte s rozšlehaným mlékem či jogurtem, utřeným česnekem a dochuťte solí a pepřem. Dejte vychladit. Před podáváním můžete polévku zakápnout olejem a posypat ořechy i koprem. Servírujte s chlebem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.40
Obrazek uzivatele
Tento recept je opravdu moc dobry a v létě opravdu osvěží. Jednoduche, ale vynikající :-)

Přidat komentář