Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami

Bazalku jsme si rychle zamilovali. Věděli jste ale, že její kouzelně vonící silice se uplatní i ve sladkých jídlech?
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení aspoň 1 hodina
P
Italská

Ingredience

    • 300 ml dvanáctiprocentní smetany
    • 1 velký svazek bazalky
    • 300 g kvalitní bílé čokolády, nalámané nebo nasekané na kousky
    • hrst malin, borůvek nebo jiného drobného ovoce

Příprava jídla

1.  Smetanu v kastrůlku pomalu zahřívejte. Většinu lístků bazalky drobně nasekejte, pár nechte na ozdobu. Stonky přidejte ke smetaně; až se přiblíží k bodu varu, stáhněte ji a nechte pět minut stát, aby nasákla vůní bazalky. Vyjměte stonky, lehce zahřejte a za stálého promíchávání ve smetaně rozpusťte čokoládu. Vmíchejte nasekanou bazalku a nechte vychladnout.

2.  Krém rozlijte do sklenic nebo misek a pak dejte pořádně vychladit do lednice. Podávejte ozdobené drobným ovocem a bazalkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.41

Přidat komentář