Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanová kaše s malinovým vírem

Horká kaše se hodí k snídani spíš v zimě. V teplém máji a v létě proto přijde vhod naše delikátní studená varianta s ovocem.
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 130 ml smetany ke šlehání
    • 200 g hustého jogurtu
    • 140 g hotové vychladlé ovesné kaše (viz Ta pravá kaše)
    • 140 g cukru krystal
    • 280 g polorozmrzlých nebo čerstvých malin
    • jemně nastrouhaná kůra a šťáva
    • z ½ citronu
    • 2 lžíce tekutého medu

Příprava jídla

1.  Smetanu lehce našlehejte. Studenou kaši rozdělte vidličkou na kousky a dohladka ji vymíchejte s jogurtem. Jogurtovou kaši pak přidejte ke šlehačce a postupně, za občasného ochutnání, přidávejte cukr – děti se určitě rády zapojí.
2.  Nakonec přisypte maliny a citronovou kůru. Podle chuti přikapejte citronovou šťávu. S mícháním to nepřehánějte, aby se vytvořil krásný vír s vrstvami malin, kaše a šlehačky. Před podáváním celou lahůdku pokapejte medem.

Ta pravá kaše 
Jestli nechcete vařit kaši den dopředu, zkuste instantní. V prodejnách zdravé výživy je k dostání i v kvalitě bio pod značkou Country Life, 300 g směsi zhruba za 33 Kč. Tip: Chladnutí urychlí vodní lázeň.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.78

Přidat komentář