Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecký těstovinový salát

Ideální večeře, když jíte venku.Kreativní využití zbytků těstovin.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát Řecká

Ingredience

    • 300 g těstovin fusilli (krucánky) nebo farfalle (motýlky)  či penne (trubičky)
    • 230 g čerstvých mladých špenátových listů
    • sůl na vaření těstovin
    • 250 g (košíček) třešňovýchrajčat, rozpůlených
    • 100 g černých oliv
    • 200 g sýra feta nebobalkánského sýra nalámaného na větší kusy
    • 8 lžic olivového oleje
    • drcený černý pepř podle chuti

Příprava jídla

1. těstoviny vhoďte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte podle návodu na obalu. Dvě minuty před koncem varu přidejte špenát a dobře promíchejte. Cedníkem slijte vodu a nechte těstoviny se špenátem dobře okapat.

2. rajčata, olivy a sýr vsypte do velké mísy, ochuťte drceným černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.

3. do mísy  přidejte okapané těstoviny, promíchejte – a nechte každého, ať si poslouží.

Kouzelná přísada:
Italská kuchyně vždycky usiluje o co největší souhru omáčky a těstovin: právě druh a hustota omáčky určí, jaký typ a tvar těstovin použít, aby v nich omáčka dobře držela. U krucánků (fusilli) jsou výhodou jejich závity; do salátu jsme je ale vybrali hlavně kvůli jejich hutnosti a tvaru – lžící se díky němu dobře nabírají. Fusilli Panzani Express mají navíc výhodu, že se vaří pouhé tři minuty. Jídlo tedy může být na stole opravdu expresně.  Balení o 500 g stojí okolo 25 Kč a je k dostání v široké obchodní síti.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ten spenat prosim vas nehazejte do te vody, totalne ho tim znicite. Nejlepe ho udelat vedle jen hezky na oleji (nebo v mem pripade na masle), chutna pak skvele (teda to jsem nevymyslela ja nybrz Jamie Oliver)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str. 11

Přidat komentář