
Karamelové brownies s čokoládovou mřížkou
Zamilujete se!
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 18 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 40-45 minut
Pečení: 40-45 minut
P
Ingredience
- 100 g kvalitní čokolády
- 175 g másla
- 350 g krupicového cukru
- 250 g měkkých karamel
- 5 lžic smetany ke šlehán
- 4 vejce se špetkou pravé vanilky
- 200 g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 50 g jakékoli čokolády
Příprava jídla
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech o rozměrech 28 x 18 cm vymastěte a vyložte papírem na pečení. 100 g kvalitní čokolády a 175 g másla rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte 350 g krupicového cukru. 250 g měkkých karamel dejte do kastrůlku, přidejte k nim 5 lžic smetany ke šlehání a na mírném plameni je rozehřejte. Prošlehejte 4 vejce se špetkou pravé vanilky a vlijte je do čokolády. Navrch prosijte 200 g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva a lehce promíchejte. Přidejte 100 g nasekaných vlašských ořechů. Polovinu směsi vlijte do pekáče a potřete zhruba třemi čtvrtinami rozpuštěných karamel. Přelijte zbylou čokoládovou směsí, vložte do trouby a pečte přibližně tři čtvrtě hodiny, až bude těsto pevné na dotek. Nechte vychladnout na plechu asi dvacet minut, pak sejměte z papíru a nechte ještě dochladnout na mřížce. Zatím znovu rozehřejte zbylý karamel a rozpusťte 50 g jakékoli čokolády (buď v misce nad vodní lázní, nebo v mikrovlnce). Obojí nalijte na plát těsta tak, aby vznikla efektní mřížka s cákanci.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
jirka (neověřeno)
8. Červen 2007 18:32
Andy (neověřeno)
9. Červen 2007 09:26
Nina Polakova
13. Červenec 2010 21:15
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 21:05
Sabina (neověřeno)
29. Květen 2008 09:32
Iva Nováková
15. Červenec 2010 15:55