Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelové brownies s čokoládovou mřížkou

Zamilujete se!
Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 18 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 40-45 minut
P
Koláč Americká

Ingredience

    • 100 g kvalitní čokolády
    • 175 g másla
    • 350 g krupicového cukru
    • 250 g měkkých karamel
    • 5 lžic smetany ke šlehán
    • 4 vejce se špetkou pravé vanilky
    • 200 g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva
    • 100 g nasekaných vlašských ořechů
    • 50 g jakékoli čokolády

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech o rozměrech 28 x 18 cm vymastěte a vyložte papírem na pečení. 100 g kvalitní čokolády a 175 g másla rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte 350 g krupicového cukru. 250 g měkkých karamel dejte do kastrůlku, přidejte k nim 5 lžic smetany ke šlehání a na mírném plameni je rozehřejte. Prošlehejte 4 vejce se špetkou pravé vanilky a vlijte je do čokolády. Navrch prosijte 200 g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva a lehce promíchejte. Přidejte 100 g nasekaných vlašských ořechů. Polovinu směsi vlijte do pekáče a potřete zhruba třemi čtvrtinami rozpuštěných karamel. Přelijte zbylou čokoládovou směsí, vložte do trouby a pečte přibližně tři čtvrtě hodiny, až bude těsto pevné na dotek. Nechte vychladnout na plechu asi dvacet minut, pak sejměte z papíru a nechte ještě dochladnout na mřížce. Zatím znovu rozehřejte zbylý karamel a rozpusťte 50 g jakékoli čokolády (buď v misce nad vodní lázní, nebo v mikrovlnce). Obojí nalijte na plát těsta tak, aby vznikla efektní mřížka s cákanci.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Co jsou měkké karamely? Které si mám koupit?
Obrazek uzivatele
Zkuste třeba karamelky Toffo od Orionu. 90 gramů stojí, nejsem si jista, 10-15 korun
Obrazek uzivatele
ja som použila tiež tie od Orionu a boli výborné, možno použiť aj klasické poľské krovky, tiež sa mi osvedčili, snáď najlepší recept na koláč, doporučujem všetkým ktorí chcú zapôsobiť :) na Valentína som na vrch spravila srdce z polovičiek jahôd a až na to dala karamelovú polevu, bolo to veľmi dobré a kontrast tmavej čokolády a karamelu s osviežujúcimi jahodami je neopísateľný :)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.8
Obrazek uzivatele
Musím uznat, že nic lepšího sladkýho jsem asi nejedla. Ten karamel a ořechy v tom jsou prostě dokonalý. Můžu jedině doporučit. Jen dávat pozor na to, aby se to nepřepeklo.
Obrazek uzivatele
Chtěla bych se zeptat těch, kdo tento recept již připravovali.opravdu jste to pekli 45 minut?brownies by přece mělo být uvnitř vláčné, skoro tekuté a po 45 minutách z toho bude normální buchta.nebo ne? díky za radu:-)

Přidat komentář