Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestková omáčka s rumovými perníčky

Jméno téhle dobroty je trochu matoucí – ve skutečnosti jde o hustou směs sušeného ovoce a oříšků, kterou v rodině Jaroslavy Janečkové jedí po štědrovečerní večeři jako dezert. A je opravdu výborný!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: aspoň 2 hodiny
PT15M
Vaření 0:15
Studená omáčka a dip Česká

Ingredience

    • 400 g sušených švestek (bez pecek)
    • 100 g rozinek
    • 200 ml tuzemského rumu
    • 200 g vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
    • 100 g mandlí, oloupaných a rozpůlených
    • okrájená kůra ze dvou citronů
    • 2 hřebíčky
    • asi 8 lžiček krupicového cukru
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • trocha skořice
    • 2 balíčky rumových perníčků

Příprava jídla

1.  Rozinky zalijte většinou rumu a nechte aspoň dvě hodiny marinovat. Perníčky rozmočte ve vodě.

2.  Sušené švestky v hrnci zalijte vodou tak, aby sahala aspoň dva prsty nad ně. Přidejte rozinky, ořechy, mandle, kůru, oba druhy cukru, hřebíček a skořici. Povařte asi čtvrt hodiny – tekutina by se měla skoro vyvařit a švestky by měly být měkké, ale ne rozvařené.

3.  Vymačkejte vodu z perníčků a přidejte je do do omáčky, aby se zahustila. Hotovou omáčkou plňte sklenice a zalijte zbytkem rumu; v chladu ji můžete uchovat i několik týdnů. Podávejte se šlehačkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestková pomazánka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.79

Přidat komentář