Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indické kuře s mangovým salátem

Spojení manga, okurky a cibulky se bojíte úplně zbytečně. Největší lahůdka za tak příznivou cenu!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání_ 15 minut
PT10M
Příprava 0:10
Salát Asijská

Ingredience

    • 4 prsní kuřecí řízky
    • olivový olej na pokapání
    • 1 lžíce garam masaly (indické směsi
    • koření)
    • 1 velké zralé mango
    • ½ okurky, nebo 1 malá
    • ½ malé červené cibule
    • hrst čerstvých koriandrových lístků
    • 150 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu
    • šťáva a nastrouhaná kůra z ½ limetky
    • sůl a pepř na dochucení
    • chlebové placky k podávání

Příprava jídla

1.  Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem. Kuře potřete olejem i garam masalou, případně osolte. Z každé strany ho opékejte asi šest minut, až získá kůrčičku a bude propečené.

2.  Mezitím oloupejte mango a rozkrájejte ho na úzké klínky. Okurku podélně rozpulte a šikmo pokrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Pak přísady na salát smíchejte s koriandrovými lístky a rozdělte na talíře.

3.  Zakysanou smetanu zamíchejte s limetovou šťávou a kůrou, podle chuti osolte i opepřete a navršte z ní kopečky na talíře. Pečená prsíčka příčně nakrájejte na silné plátky, naaranžujte k salátu a podávejte s chlebovými plackami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.14

Přidat komentář