Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Osvěžující letní rýžový salát

Vegetariánské osvěžení
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Salát

Ingredience

    • 250 g dlouhozrnné rýže
    • 250 g pokrájeného chřestu
    • 1 červená paprika, bez semínek a pokrájená na proužky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 250 g mozzarelly, nejlépe malé kuličky ‚třešinky‘ (větší rozkrájejte)
    • 1 svazek máty, nasekaný a promnutý
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1  Rýži vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte deset minut. Pak přidejte kousky chřestu a ještě tři čtyři minuty povařte. Rýže by měla být už hotová a chřest zůstat ještě trochu křupavý. Směs slijte přes cedník a zchlaďte proudem studené vody.
2  Až rýže vychladne, přimíchejte červenou papriku, olej, citronovou kůru i šťávu, mozzarellu a mátové lístky. Pořádně osolte a opepřete.

Příště to zkuste…
• výrazněji 
Místo mozzarelly vyzkoušejte fetu, balkánský nebo ovčí sýr a přidejte pár černých oliv.
• obyčejněji
Chřest vyměňte za zelené fazolky, pórek, hrášek či mladé kedlubny nakrájené na špalíčky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář