Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebový balíček Cordon bleu

Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu. Tvořily ji tři lepenkové vrstvy obalené látkou – a tato struktura dala jméno i slavnému jídlu, obalovanému telecímu řízku, plněnému šunkou a sýrem. Označení cordon bleu od té doby nesou i lecjaké jiné ‚řízečky‘, stejně plněné. My jsme si ho vypůjčili pro inovativní toust.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Francouzská

Ingredience

    • 8 plátků klasického toustového chleba
    • 4 plátky kvalitní libové šunky
    • 8 plátků sýra, i ochuceného (my jsme použili Diplomat česnekový z Delvity)
    • 2–3 vejce se špetkou soli, rozšlehaná vidličkou
    • kukuřičné lupínky na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Příprava jídla

1.  Na každý plátek chleba položte po plátku sýra a na každý druhý ještě šunku. Přiklopte je a jemně přimáčkněte dlaní, aby líp držely u sebe, případně je ještě spojte špejlí nebo párátkem – usnadní vám obalování a smažení.

2.  Toustový balíček položte do rozšlehaných vajec a nechte chvilku nasáknout. Pak ho přitiskněte do nadrcených lupínků a na pár minut uložte v chladu. Obal bude líp držet, sýr zpevní a nebude se při smažení tak rychle tavit.

3.  V kastrůlku rozehřejte vyšší vrstvu oleje, protože balíček se nejlíp smaží v tukové lázni. Opatrně je vkládejte a osmažte z obou stran dozlatova. Smažení by mělo být svižné, ale tuk nerozpalujte na nejvyšší teplotu, aby se obal nespálil.

4.  Osmažené balíčky položte na vrstvu kuchyňského papíru; odsaje přebytečný tuk. Pokud jste je spíchli špejlí nebo párátkem, před podáváním je vyjměte. Podávejte ještě teplé. Když je doplníte jednoduchým salátem, poslouží vám jako báječný oběd.

Modrá stužka jinak
Chuť náplně zesílí parmská šunka a sýr s modrou plísní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové řízky

Jižanské kuřecí paličky

Křupky kukuřičné

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.83

Přidat komentář