Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jižanské kuřecí paličky

Obalování v kukuřičných lupíncích je americkým vynálezem stejně jako křupavé kuřecí paličky. Aby kuře získalo na chuti a bylo dokonale propečené, dopřejte masu lázeň ve zvláčňující syrovátce.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
PT15M
Smažení 0:15
Americká

Ingredience

    • 12–16 kuřecích paliček,
    • záleží na velikosti
    • 1 l podmáslí
    • trocha hladké mouky smíchané se solí a pepřem
    • 2 vejce, rozšlehaná vidličkou
    • kukuřičné lupínky na obalování
    • rostlinný olej nebo rostlinný tuk na smažení

Příprava jídla

1.  Paličky ve velkém kastrolu zalijte podmáslím a uveďte do varu. Vařte asi dvacet minut. Nechte vychladnout.

2.  Paličky důkladně otlačte v okořeněné mouce; přebytečnou oklepejte. Pak je namočte ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích.

3.  V kastrůlku rozehřejte tuk a paličky v něm osmažte ze všech stran dozlatova. Vkládejte jen takové množství, aby při smažení volně plavaly. Dietnější variantou je naklást je na plech potřený olejem, ještě je trochu zakápnout olejem a asi dvacet minut péct v troubě předehřáté na 200 stupňů (180 u horkovzdušné).

Křehké kouzlo
Pokud kuřecí paličky povaříte v podmáslí, můžete si být jisti, že maso bude vláčné a hebké jako mandle a že se paličky při smažení opravdu propečou. Maso ale dostatečně zkřehne i v případě, že ho do podmáslí jenom naložíte (aspoň na dvě hodiny, ale klidně i přes noc).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové řízky

Chlebový balíček Cordon bleu

Křupky kukuřičné

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
vynikající, jednoduché, rychlé
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.84
Obrazek uzivatele
Jake to je? Premyslim ze to udelam.
Obrazek uzivatele
Tak teda musím říci, že mně to strašně zklamalo !!!

Přidat komentář