Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupky kukuřičné

S corn flakes se dá zacházet podobně jako se sušenkovými drobečky, tedy využít je jako ‚plnidla‘ do nepečených dezertů. O lahodnost a pevnost se postará čokoláda.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Na 8 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: alespoň 2 hodiny
P
Americká

Ingredience

    • 230 g čokolády na vaření
    • 3 lžíce cukrového sirupu
    • (zakoupíte v drogeriích)
    • 50 g rostlinného tuku + trocha na vymazání formy
    • 100 g kukuřičných lupínků (můžou být i kakaové)

    NA KRÉM S OVOCEM

    • drobné ovoce (maliny, ostružiny, rybíz)
    • 300 g mascarpone
    • případně trocha cukru na dochucení

Příprava jídla

1.  Vymastěte koláčovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložte kolečkem pečicího papíru a přitlačte ho, aby dobře přilnulo.

2.  Čokoládu nalámejte do většího rendlíku. Přidejte sirup i tuk a za stálého míchání opatrně zahřívejte, až se čokoláda rozpustí.

3.  Do rozpuštěné čokolády nasypte kukuřičné lupínky a promíchejte – měly by být úplně obalené.

4.  Pomocí lžíce přeneste směs do formy a pěkně ji rozetřete a uhlaďte; dobře to jde obrácenou lžící. Lupínky zbytečně nedrťte, aby si zachovaly pěkný tvar.

5.  Formu dejte alespoň na dvě hodiny do chladničky, ale klidně to můžete udělat i den předem. Jakmile čokoláda ztuhne, ostrým nožem nakrájejte křupky na osm dílků. Podávejte k mascarpone (jestli chcete, můžete si ho trochu dosladit) s ovocem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové řízky

Chlebový balíček Cordon bleu

Jižanské kuřecí paličky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.85

Přidat komentář