
Pestrá zeleninová polévka
Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť.
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- ½ malého květáku
- 2 mladé mrkve
- hrst zeleného hrášku (může být i mražený)
- 1 mladá kedlubna
- 2 lžíce másla
- 2 l lehkého drůbežího vývaru, nejlépe domácího
- sůl a pepř na dochucení
- hrst sekané zelené natě (hladkolistá petrželka, celerová nať, řapíkatý celer) na ozdobu a dochucení
Příprava jídla
1. Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.
2. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.
3. Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.
2. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.
3. Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 08:29