Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pestrá zeleninová polévka

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • ½ malého květáku
    • 2 mladé mrkve
    • hrst zeleného hrášku (může být i mražený)
    • 1 mladá kedlubna
    • 2 lžíce másla
    • 2 l lehkého drůbežího vývaru, nejlépe domácího
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst sekané zelené natě (hladkolistá petrželka, celerová nať, řapíkatý celer) na ozdobu a dochucení

Příprava jídla

1.  Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.

2.  V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.

3.  Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh na slanině

Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

Krupicová pěna

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.59

Přidat komentář