Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicová pěna

Dezerty z jemné krupičky – po vzoru francouzského ‚flameri‘ – byly v české kuchyni mimořádně oblíbené. Není divu!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Šlehání: cca 10 minut
P
Česká

Ingredience

    • šťáva a kůra z jednoho citronu
    • 12 kostek cukru
    • 3–4 lžíce jemné (dětské) krupičky
    • trocha pikantní, nejlépe domácí zavařeniny (výborná je rebarborová)
    • malé oplatky nebo sušenky k podávání

Příprava jídla

1.  Do hrnce dejte vařit půl litru vody s citronovou šťávou, proužkem citronové kůry a cukrem. Až se cukr rozpustí a voda začne vřít, vyjměte citronovou kůru, vsypte krupičku a za stálého míchání povařte tři až pět minut.

2.  Hmotu vlijte do mísy a šlehejte do zhoustnutí a napěnění; nejlíp to jde elektrickým šlehačem Přišlehejte zavařeninu – tady můžete experimentovat a využít třeba první úrodu drobného ovoce ze zahrádky. Ozdobte zbylou citronovou kůrou, nakrájenou na jemné proužky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pestrá zeleninová polévka

Pstruh na slanině

Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.61
Obrazek uzivatele
xxx
Obrazek uzivatele
Dobrý den,
opravdu z vody :-)! Flameri se samozřejmě dá připravit z mléka (a většinou se i připravuje), ale zde by se mléko v kombinaci s citronovou šťávou velmi snadno srazilo.

Přidat komentář