Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cizrnový salát

Kombinujte s dalšími druhy konzervovaných luštěnin, třeba s fazolovými lusky. Ideální ve větším množství – chutná i za studena.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 červenou cibuli, nakrájenou  na klínky
    • 2 cukety, nakrájené na silná kolečka
    • 1 červenou papriku, bez semínek  a nakrájenou na velké kousky
    • 370 g zralých rajčat, rozpůlených
    • 2x 400 g konzervované cizrny, scezené
    • 100 g balkánského sýra, nakrájeného na kostky

    Na zálivku:

    • 5 lžic olivového oleje
    • šťávu z půlky citronu
    • 3 lžíce posekaných čerstvých bylinek  (například pažitky, petržele a máty)
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200 ˚C. Cibuli, cukety, papriku a rajčata naskládejte do nízkého pekáče, opepřete, pokapejte dvěma lžícemi olivového oleje a dobře promíchejte. Dejte zeleninu péct; po čtvrt hodině ji promíchejte. Po další čtvrthodině by měla být hotová a zlatavá.

2. Citronovou šťávu smíchejte se zbylým olivovým olejem, osolte, opepřete a přimíchejte bylinky.

3. Hotovou zeleninu nechte pět minut zchladnout a pak ji v míse promíchejte s cizrnou, balkánským sýrem a dresinkem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

40 skvělých salátů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04

Přidat komentář